Klantcase Chefs to go X LaParade: van uitdaging naar concrete oplossing
LaParade: De hotspot aan het strand van Kijkduin!
Beachclub LaParade, gelegen aan het prachtige strand van Kijkduin nabij Den Haag, opende haar deuren in het voorjaar van 2021. Met een team van ruim 40 medewerkers en 300 zitplaatsen is LaParade een ware hotspot aan het strand. Het restaurant biedt een rustgevende plek op een idyllische locatie, waarbij de ruime opzet ervoor zorgt dat iedere gast een eigen plekje heeft om van de natuur te genieten. LaParade is niet alleen een plek voor passanten, maar fungeert ook als officiële trouwlocatie en is zeer geschikt voor zowel zakelijke als particuliere evenementen. (LaParade, 2023).
Een droom uit Frankrijk wordt werkelijkheid
“In het idyllische plaatsje Laparade in Frankrijk ontstond het idee om een Beachclub te beginnen,” vertellen Jennifer en Laura, de drijvende krachten achter LaParade. Beide: “Wij zijn echte doorzetters met een passie voor organiseren, lekker eten en gezelligheid. Waar kun je dat beter doen dan op het strand? Wij willen ervoor zorgen dat onze gasten een heerlijke, ontspannen stranddag beleven. We werken graag met lokale leveranciers om verantwoord en kwalitatief goed eten en drinken te bieden. Op onze kaart vind je een parade van smaken”.
De Uitdaging: loyaliteit van keukenpersoneel
Tijdens een kort gesprek gaf Laura Pfeiffer (mede-eigenaar van LaParade) aan tegen uitdagingen aan te lopen binnen het keukenteam. “De houding van horecapersoneel is veranderd ten opzichte van een aantal jaar geleden. Er is weinig loyaliteit, het verloop is hoog en dat maakt het lastiger dan voorheen om een (h)echt team te bouwen met toekomstperspectief.” Daarom schakelden Laura en haar compagnon Jennifer in het voorjaar van 2023 Chefs to go in.
Chefs to go: de oplossing voor personeelsproblemen
Laura: “Doordat we in de keuken vaak achter de feiten aanliepen met het personeel, was het heel fijn om dat stuk deels uit handen te kunnen geven aan Pascal Elout (Mede-eigenaar Chefs to go). Dat gaf ons rust. Voor functies als zelfstandig werkend kok en sous/chef-kok kun je goed bij Chefs to go terecht. Ze leveren altijd kwalitatief goed personeel en grijpen adequaat in wanneer iets niet werkt. Dat maakt de samenwerking heel fijn; het contact is persoonlijk en je merkt dat ze zeer betrokken zijn. Pascal heeft door zijn eigen ervaring in de keuken verstand van zaken, dat zien wij ook zeker terug in de samenwerking.”

Samen sterk: LaParade X Chefs to go
Vanaf de start van het seizoen 2023 heeft Chefs to go op oproepbasis keukenpersoneel geleverd aan LaParade. Laura prijst de toegankelijkheid en het snelle schakelen van Chefs to go. Laura: “Zeker op het strand is het vaak last-minute schakelen. Het weer in Nederland is super wisselvallig maar zeer bepalend in dit vraagstuk. De flexibiliteit op het moment dat we drukte verwachten in onze zaak is heel prettig. Ze geven het gevoel dat ze echt hun best doen voor je, wat Chefs to go in onze optiek onderscheidt van andere bedrijven.”
Conclusie: een succesvolle samenwerking
Dankzij de samenwerking met Chefs to go heeft LaParade haar keukenoperaties kunnen stabiliseren en de kwaliteit van de service kunnen waarborgen. Met de steun van Pascal en zijn team kan LaParade zich blijven richten op het bieden van een onvergetelijke ervaring aan haar gasten, terwijl zij vertrouwen op de expertise en flexibiliteit van Chefs to go voor hun personeelsbehoeften.
Benieuwd naar de diensten van Chefs to go? En of wij jouw keukenteam kunnen versterken als het nodig is? Chefs to go is jouw partner als ’t gaat om personeel. Of het nu gaat om een zelfstandig werkend kok, sous-chef of chefkok….
We doen het voor elkaar, met elkaar!
Wil je weten hoe Chefs to go jouw restaurant kan ondersteunen met culinaire kennis en expertise? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!