Fregola Burrata

Op het menu: Fregola Burrata. Een heerlijke Italiaanse (Sardijnse) pasta met onder andere tomaten, sjalotten én gerookte amandel. Een ideaal pastagerecht voor als je weinig tijd hebt om te koken. Dit gerecht tover je namelijk binnen 20 minuten op tafel. Perfect voor als je even wat minder tijd hebt óf als je niet weet wat je wilt eten!

  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht

Wat heb ik nodig?

  • 500 GRAM FREGOLA
  • 4 BURRATA
  • 10 POMMEDORI TOMATEN
  • 2 GROTE SJALOTTEN
  • 1 TEEN KNOFLOOK
  • 1 COURGETTE
  • 50 ML OLIJFOLIE
  • PEPER & ZOUT
  • 25 GRAM GEROOKTE AMANDEL
  • 20 CHERRYTOMAATJES

Hoe maak ik Fregola Burrata klaar?

Stap 1: Snijd de sjalotten en knoflook fijn en fruit ze aan in een pan met een scheutje olijfolie.

Stap 2: Snijd vervolgens de cherrytomaatjes in twee of vier stukjes en voeg ze toe aan de aangefruite sjalotten en knoflook.

Stap 3: Laat dit langzaam doorgaren totdat er een tomatencompote ontstaat.

Stap 4: Was in de tussentijd de courgette, snijd het in plakken, ‘masseer’ dit in met de tomatencompote en gril het op hoog vuur voor een ‘roasting taste’.

Stap 5: Kook vervolgens de fregola volgens de instructies op de verpakking. Dit is meestal +/- 8 minuten.

Stap 6: Ondertussen haal je de burrata uit de verpakking en laat je deze uitlekken in een vergiet.

Stap 7: Is er inmiddels een tomatencompote ontstaan? Meng dit dan met de gekookte fregola, zodat de pasta lekker smeuïg wordt.

Stap 8: Leg vervolgens de gegrilde courgette, cherrytomaatjes en gemarineerde burrata mét peper & zout op de pasta. Voor een extra bite kan je ook nog de gerookte amandel erop leggen!

Buon appetito!

Cookieverklaring.

Door verder te surfen op deze website, gaat u akkoord met het gebruik van onze cookieverklaring.