Zuurkool Hawaï
De meeste mensen kennen zuurkool als een ‘traditioneel’ stamppot gerecht, maar er kan veel meer mee worden gedaan dan je denkt. Wanneer je een twist wilt geven aan dit traditionele ingrediënt ben je hier op het juiste adres! Binnen 25 minuten kan jij namelijk een heerlijke Zuurkool Hawaï ovenschotel op tafel hebben staan.
- 25 minuten
- 4 personen
- Hoofdgerecht

Wat heb ik nodig?
- 250 GRAM ZUURKOOL
- 10 GRAM KERRIEPOEDER
- 2 GROTE SJALOTTEN
- 1 EETLEPEL SAMBAL BADJAK
- 250 GRAM RUNDERGEHAKT
- 1 KILO KRUIMIGE AARDAPPELEN
- 200 ML VOLLE MELK
- 50 GRAM ROOMBOTER
- 2 SCHIJVEN ANANAS
- 250 GRAM JONG BELEGEN KAAS
- PEPER & ZOUT
- OLIJFOLIE
Hoe maak ik een Zuurkool Hawaï ovenschotel klaar?
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C
Stap 2: Kook de zuurkool in water voor ongeveer 30 minuten en giet dit af in een vergiet.
Stap 3: Snijd de sjalotten en fruit deze in een pan met een laagje olie aan. Voeg op het laatste moment de kerriepoeder toe en bak deze mee.
Stap 4: Meng de afgegoten zuurkool met het kerriemengsel en breng het op smaak met de sambal badjak.
Stap 5: Schil daarna de aardappelen en kook deze gaar in een pan met water en zout en giet dit af.
Stap 6: Smelt de boter in een pan, voeg de melk toe en breng dit aan de kook.
Stap 7: Pureer de aardappelen met een pureeknijper en meng dit met de boter en melk totdat het egaal is. Breng de puree op smaak met peper en zout.
Stap 8: Rul het gehakt in een pan totdat het gaar is en breng het op smaak met peper en zout
Stap 9: Vet een ovenschaal met boter in en verdeel de schaal als volgt: aardappelpuree -kerrie zuurkool – ananas – gehakt – aardappelpuree – kaas
Stap 10: Zet de ovenschotel in de oven en bak de Zuurkool Hawaï gedurende 30 minuten op 180°C af
Stap 11: Eet smakelijk!